Parmesan reggio 30mesačný 100g
Parmezán je 30-mesačný kravský talianský syr a vyrába sa v oblasti Emilia-Romagna. Syry sa formujú do zavalitých bochníkov v tvare bubna, pripomínajúceho malé pivové sudy. Kôra je lesklá, zlatohnedej farby a veľkým písmom je na ňom vyrytý názov syra. Syr má hútnu a šťavnatú chuť so slaným nábojom, ktorá doznieva v ústach veľmi dlho. Štruktúra parmezánu je bohatá na kryštály kazeínu. Parmezán sa vyrába výhradne z pasterizovaného mlieka a iba v období medzi 1.aprílom a 11.novembrom. Na začiatku výrobného procesu sa zmieša mlieko z predchádzajúceho večera s čiastočne odtučneným raňajším mliekom.
Krajina pôvodu
Taliansko
Ingrediencie
Kravské mlieko, soľ, syridlo
Alergény
laktóza, mlieko
Nutričné údaje
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energia 1671kJ / 402kcal,
tuky 30g - z toho nasýtené mastné kyseliny 20g,
sacharidy 0g - z toho cukry 0g,
bielkoviny 33g,
soľ 1,5g
Skladovanie
Skladujte od +0°C do +7°C. Po otvorení skonzumujte okamžite, alebo najneskôr do 4hodín.