Tuniak, kapary, šťavnaté cherry paradajky a korenie. Len pár ingrediencií, ktoré si kúpite na jednom mieste, stačia na to, aby ste zažili chuť Talianska a stredozemného mora.
Nakrájajte cherry paradajky na polovicu a čili na drobno. Stručiky cesnaku nasekajte na drobno. Čerstvé kapary zbavte stopiek, prípadne konzervované kapary dôkladne opláchnite.
Zároveň si pripravte vodu na cestoviny. Varíme v osolenej vode al dente, pričom ich vyberieme o 1 minútu skôr.
Do panvice na strednej teplote pridajte väčšie množstvo extra panenského olivového oleja, cesnak a tiež čili podľa chuti. Restujte 30 sekúnd.
Pridajte paradajky, jemne na ne zatlačte, aby sa uvolnila šťava a za stáleho miešania varte asi 8 minút.
Potom primiešajte tuniaka. Za krátko pridajte kapary, čersvo namleté čierne korenie, trochu soli a premiešajte.
Do zmesi pridajte polovicu fľaše passaty a nechajte ingrediencie spojiť na 10 minút.
Uvarené cestoviny pridajte do omáčky a premiešame.
Ak je omáčka moc hustá, pridajte naberačku vody z cestovín. Premiešajte a pridajte hrsť nasekanej petržlenovej vňate a môžete servírovať.
Video recept na cestoviny s tuniakom.
Dobrú chuť!
Tržnica Nivy
Mlynské nivy 5A
821 09
Bratislava
Prevádzka Nivy:
+421 905 591 339
Prevádzka Bory:
+421 908 239 195
Majiteľ:
+421 917 489 407